Mikä tekee ihmisestä kauniin? Kauneus, hyveellisyys ja aitous ovat johtajuuden ydin, sanoo Nonna Babitzin.

Mikä tekee ihmisestä kauniin? Ymmärrän, että kauneus on subjektiivista, katsojan silmissä, kuten sanonta kuuluu.

Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, kauneus tulee mielestäni sisältä. Se ei liity sukupuoleen, ikään tai edes fyysisiin ominaisuuksiin. Kauneus on henkistä hyvinvointia, hyvyyttä, aitoutta, uskoa elämään ja suuria unelmia.

Sama ihminen voi yhdessä elämänvaiheessa olla todella kaunis ja toisessa ei niin kovin kaunis.

Entä onko ihmisen kauneus oleellista yritysmaailmassa ja miten tunnistaa kauniin johtajan?

Minulla on mielikuva kauniista johtajasta. Kuvailen sinulle miltä hän näyttää, mitä hän tekee, ajattelee, mihin uskoo ja mitä pelkää. Mieti samalla, mikä sinusta tekee ihmisestä kauniin.

Miltä kaunis ihminen näyttää?

Minulle kauneuden ytimessä on ihmisen hyvyys, johon silmät ovat ikkuna.

Hyveelliset silmät loistavat rauhaa, iloa, kiitollisuutta, myötätuntoa, innostusta ja uskoa elämään. Ne ovat ilmeikkäät ja täynnä elämää.

Ne voivat loistaa myös lohdutonta surua tai suunnatonta hämmennystä tai jopa epätoivoa, mutta eivät koskaan katkeruutta tai vihaa.

Kaunis ihminen pitää huolta itsestään, voi sekä henkisesti että fyysisesti hyvin. Hän huolehtii siisteydestään ja pukeutuu yksinkertaisiin vaatteisiin, joissa hän itse viihtyy.

Kauniin ihmisen keho ei ole minä, vaan keho jossa minä asuu. Hänen mielensä ei ole minä, vaan ajattelu, jolle minä voi välillä nauraa.

Kauniin ihmisen sisäinen puhe on kannustavaa, rakentavaa ja tarpeen tullen kurinpidollista ajattelun ohjaamiseksi takaisin hyveiden tielle.

Sisäisellä äänellä on myös erinomainen huumorintaju.

Mitä kaunis ihminen tekee?

Kaunis ihminen on oma itsensä, hän pitää itsestään, ja on silti jatkuvasti oppimassa ja kehittymässä.

Hänen unelmansa ovat suuria, muiden mielestä usein hulluja, mutta hän tietää, ei vain uskoa, että unelmat ovat mahdollisia, hän tietää että ne ovat.

Hän tekee pieniä asioita päivittäin kohti suuria unelmiaan, on ahkera ja näkee mahdollisuuksia siellä, mihin muut eivät katso. Hän tietää, että pienet teot ovat suurien saavutusten silmukoita.

Yksi taidoista, jota hän harjoittelee koko ikänsä, on neuvokkuus. Hän löytää mitä nokkelampia, hassumpia ja niin yksinkertaisia ratkaisuita ongelmiin.

Mitä kaunis ihminen ajattelee?

Hän on vahva ja ymmärtää, että epäonnistumiset ja vastoinkäymiset kuuluvat elämään. Ne on kohdattava nöyränä ja käsiteltävä tunnetasolla.

Hän on myös haavoittuva ja niin rohkea, että uskaltaa näyttää sen. Kaunis ihminen tuntee syvästi, hän suree joka solullaan, joka on yksi hänen vahvuuksistaan, ei heikkous.

Kauniin ihmisen maailmankuva kumpuaa hyveellisyyttä tukevista uskomuksista.

Hän kohtaa ihmiset odottaen hyvää, luottaen. Hän ottaa rohkeasti kontaktin, koskettaa ihmistä henkisesti, riisuu suojat ja näkee kauniin ihmisen toisessa.

Hän kykenee avaamaan tyhjän tilan, johon toinen ihminen voi saapua. Sanattomasti hän viestii, että on turvallista tulla esiin, on ihan okei, olla sitä mitä on. Läsnäolo ja luottamus tuntuu häntä ympäröivässä energiassa.

Hänen seurassaan pidän itsestäni.

Mihin kaunis ihminen uskoo?

Hän ei ole sinisilmäinen tai naiivi, hän ei ota tyhmiä riskejä, vaan näkee nopeasti milloin tilanteesta on aika kävellä pois.

Hän tukee muita ja iloitsee aidosti heidän onnistumisista, yllyttää heitä unelmoimaan. Hän on löytänyt elämänsä tarkoituksen, joka liittyy palvelemiseen ja iloon.

Kaunis ihminen uskoo, että kaikki on mahdollista, jos sen eteen on valmis tekemään valtavasti töitä.

Hän uskoo, ettei ole hyviä ja huonoja ihmisiä, vaan että jokainen ihminen on hyvä, toiset vain tekevät erittäin huonoja valintoja elämässään. Hän ymmärtää miksi joku tekee niin kuin tekee, muttei hyväksy tekoja. Hän osoittaa suunnatonta myötätuntoa niillekin, joiden tekoja ei hyväksy ja niille, jotka eivät halua näyttää haavoittuvuuttaan.

Hän itsekin tekee virheitä, hölmöjä valintoja, kokeilee ja erehtyy, oppii jatkuvasti.

Hänelle riittävä ei ole määrä, vaan se mitä oli näillä voimavaroilla, tiedoilla ja taidoilla tehtävissä. Hän on tyytyväinen siihen, ja huomenna hän tekee vielä paremmin.

Mitä kaunis ihminen pelkää?

Hän ei pelkää mokata tai paljastua. Hän ei pelkää, että joku nauraa tai pitää häntä tyhmänä.

Hän kyselee paljon ja on aidosti kiinnostunut asioista. Moni asia pelottaa häntä ja siitä huolimatta hän kulkee ja kohtaa pelottavat asiat. Yksi pelottava ajatus on se, että ei yritä, tee asialle jotain, tee unelmistaan totta.

Ainut asia, jota hän todella pelkää, on luottamuksen menettäminen elämään. Sen tunteen, että elämä kantaa, kadottaminen.

Mikä tekee sinusta kauniin?

Oman pohdintani tuloksena minulla on nyt kuvaus siitä ihmisestä, joka haluan olla. Siitä ajattelusta, uskomuksista ja teoista, joita voin harjoitella. Siitä johtajuudesta, jota haluan toteuttaa.

Minusta ihmisen kauneus on oleellisin asia johtajuudessa. Kauneus, hyveellisyys ja aitous ovat johtajuuden ydin.

Haluan kasvaa kauniiksi johtajaksi. Mitä sinä haluat?

Muita juttuja

4 thoughts on “Onko pomosi kaunis?

Comments are closed.