Hyve-eväin kohti syksyä – naiskipparit ruorissa!

44203461 - happy children lying on fall leaves. funny kids outdoors in autumn park
Rakkaat hyveiden ja Hyvejohtajuusblogin ystävät! 

On tullut aika aloittaa jälleen blogijulkaisut kesätauon jälkeen. Pian on luvassa erittäin herkullista hyve-evästä arkeen! Hyvejohtajuusblogin perustajista Rakkaustohtori Jason Lepojärven näemme pian Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana. Aikaisemmat päätoimittajat, Sebastian Koskinen ja Samuel Salovuori, ovat pätevinä kirjoittajina ja hyvejohtajina täyttäneet kalenterinsa työmaailmassa. Ensimmäistä kertaa päätoimittajakaksikkona aloittaa nyt naiskaksikko: Pia Houni ja Isa Merikallio.  

Blogisteinamme jatkavat Tommy Hellsten, Antti Mustakallio, Jussi Ruokomäki, Ville Saarikalle, Sebastian Koskinen, Santi Martinez ja Jussi Kari. 

Päätoimittaja Pia Houni esittäytyy:  

14011769_10154051287177732_794098952_n

Olen filosofinen praktikko, jonka yhtenä intohimona on pohtia hyveitä. Toivon, että ihmiset harjoittaisivat arjessaan myötätuntoa ja edistäisivät tasa-arvoisuutta. Olen koulutukseltani teatteritaiteen tohtori ja dosentti. Olen opiskellut yliopistoissa Suomessa ja ulkomailla monia eri aineita, ja niiden yhteisvaikutus on mahdollistanut laajan osaamiskentän. Teen tutkimustyötä, opetan ja luennoin, fasilitoin ja vien filosofisia työtapoja eteenpäin erilaisille ihmisille yrityksessäni Lemoniapro:ssa. Kirjoitan myös aktiivisesti. Toteutan säännöllisesti myös taideprojekteja, kirjoitan ja käännän (kreikan kielestä) runoja sekä kuratoin näyttelyitä. Arjen voimavaroja ovat meditaatio, liikunta, koirat, luonto, taide ja intohimoiset keskustelut ihmisten kanssa.

Elokuvassa Kreikkalainen naimakauppa perheen isä heittää ylpeän kommentin: ”sano minulle mikä sana tahansa, niin minä osoitan sinulle sen tulevan kreikan kielestä”. Hyveistä voisi sanoa samaa: mikä tahansa ongelma ja elämän vino kulma saattaa löytää ratkaisunsa hyveistä. Kukapa meistä ei etsisi hyvää elämää?

Päätoimittaja Isa Merikallio esittäytyy:

IsaJussiSKuppi

Aikuistuin 80-luvun nousukauden kasvattina, jolloin kovempaa, korkeammalle ja nopeammin, oli ihannoitu ideologia opinnoissa, kilpaurheilussa ja työelämässä. Elämä yllätti monin tavoin, ja kirjoitin oppikokemuksista ensimmäisen kirjani Suorituselämästä Merkityselämään 2013 (Basam Books), jonka juuret kantavat 2009 aloittamiini johtajuusvalmennuksiin, joissa hyveet ovat ytimessä. 2010 aloitin myös Hyvejohtajuus-blogistina.

Olen opiskellut myös Pia Hounin kursseilla filosofista praktiikkaa, ja filosofian lisäksi psykologia on sydäntäni lähellä. Teen työtä yrittäjänä, konsulttina, puhujana ja coachina, niin ihmisenä ja johtajuudessa kasvun, kuin asiakasmotiivien ja strategioiden parissa. Sittemmin olen kirjoittanut kirjalle jatko-osat Vilpittömästi välinpitämätön (2014, Basam Books) ja Jaksaa, jaksaa – näkökulmia vaarallisesta kantavaan vahvuuteen (2015, Basam Books), joissa käsittelen myös hyveitä.

Vapaa-aikaani vietän espanjanvesikoira Remun, 9-vuotiaan dynamotyttäreni ja läheisten ihmisten parissa mm. SUP-melontaa opettaen ja harrastaen muunlaisen kunto- ja hyötyliikunnan lisäksi. Kohtuus kaikessa, joten syön myös paljon suklaata! Olen kantapään kautta oppinut hyveiden arvon elämässä ja työelämässä, enkä lakkaa hämmästelemästä niiden ehtymätöntä voimaa.

Muita juttuja