Enemmän ja parempaa: Vain seksiä ajatteleva mies on parisuhteen supersankari

Miehet ajattelevat vain seksiä? Ensiksi, miehet ajattelevat muutakin ja, toiseksi, juuri se on ongelman ydin. On aika kasvaa: parisuhteiden pelastamiseksi miesten on ajateltava vain ja ainoastaan yhtä asiaa.

Luulet tahtovasi enemmän ja parempaa seksiä, mutta ollaanko rehellisiä? Et sinä sitä tahdo.

Tahdot ylennyksen ja parempaa liksaa. Tahdot katsoa TV-sarjaasi. Tahdot lapsillesi hyvän tulevaisuuden. Siispä raadat töissä, järjestät aikataulusi siten, että saat katsoa töllöä rauhassa ja autat lastesi koulutehtävissä kuskatessasi heitä harrastuksiin.

Tahtominen on valintoja. Se on asenne, joka ilmenee tavoitteellisena toimintana. Toivominen on eri juttu. Toivot varmasti seksiä, mutta nykymenolla se toteutuu yhtä varmasti kuin toiveesi lottovoitosta. Toivominen ei vain riitä.

Naisesi saattaa väittää, että ajattelet vain seksiä. Sekin on toiveajattelua. Jos ajattelisit seksiä edes puolet ajastasi, olisit jo aikaa sitten keksinyt keinon toteuttaa toiveesi, mikä olisi myös ampunut parisuhteesi uuteen lentoon. Enkä tarkoita tällä astronauttiseksiä (”kerran kuussa”).

Oletan nyt, että olet mies. Oletan myös, että toivot lisää ja parempaa seksiä. Mutta toistan jo itseäni.

Miten siis maksimoit laadun ja määrän pitkällä aikavälillä? Mitä hyviä tapoja tutkimukset ja käytäntö suosittelevat?

 1. Kysy miten voit vähentää puolisosi stressiäStressi vähentää naisen haluja. Tarjoudu auttamaan jossain hänen projekteistaan.
 2. Anna superhalaus. 20 sekunnin halaus lisää sitoutumishormoni oksitosiinin tuotantoa ja sitoutuminen parantaa seksiä. Anna silti halaus ilman taka-ajatuksia: naisesi tarvitsee kosketusta, joka ei aina pyydä seksiä.
 3. Rajoita television katselua (tai hankkiudu siitä eroon, ainakin makuuhuoneen TV:stä). Pystyt keskittymään oleelliseen ja suoriudut siitä mitä tavoittelet.
 4. Syö terveellisesti ja liiku. Seksuaalinen hyvinvointi on kytköksissä yleiseen hyvinvointiin ja leijonanosa seksuaalisesta nautinnosta kumpuaa fyysisestä kunnosta. Treeni saa aineenvaihdunnan rullaamaan ja liikunnan jälkeinen hetki kannattaa joskus hyödyntää.
 5. Vie puolisosi säännöllisesti treffeille. 88 % huippuonnellisista pareista tekee näin. Treffeillä käyvillä on parempi yhteys ja — arvasit varmaan — parempaa seksiä.
 6. Opettele tunnistamaan puolisosi tunteita. Empatia lisää nautintoa. Extreme-vinkki: opettele tunnistamaan myös omia tunteitasi.
 7. Kommunikoi. Pelkkä small-talk ei kuitenkaan riitä, joten yritä päästä syvemmälle. Kun kuulet puolisosi päivän tapahtumista, kysy vaikka miltä hänestä tuntui niissä tilanteissa.
 8. Pönkitä puolisosi itsetuntoa. Kuuntele, kehu, kannusta päivittäin. Itsetuntemus ja oman arvon tunto ovat kriittisiä erityisesti seksuaalisuudessa.
 9. Kokeile elää 60 päivää ilman pornoa. Epärealistisen vertailupisteen poistuminen parantaa kaikkea.
 10. Romanttisuus on pop. Irtosuhteissa elävät saavat vähemmän.
 11. Vähennä töitä ja höpöhöpöharrastuksia. Valtaosa väestöstä on usein liian kiireisiä seksille, joten ole poikkeus ja varaa kalenterista reilusti aikaa parisuhteelle. Tai vielä parempi: varaa aikaa seksille, sillä kalenteriseksi on parasta: teillä on koko päivä aikaa esileikille.
 12. Tehkää asioita yhdessä. Matkustakaa, lukekaa tai liikkukaa, mitä ikinä nautittekin molemmat tehdä. Jopa yhteiset kurjuudet ja epäonnistumiset sitouttavat! Ja sitoutuminen taas… jos et muista, katso kohta 2.
 13. Nuku riittävästi ja tee kaikkesi, jotta puolisosi nukkuu myös. Väsynyt ihminen on kärttyinen, eikä jaksa ryhtyä rupeamaan.
 14. Tunne naisesi ja alusta yhteistä hetkeänne tavalla, joka toimii. Tavat ilmaista rakkautta voi jaotella esimerkiksi viiteen ryhmään, joista toiset toimivat puolisollesi paremmin kuin toiset: (1) myönteiset sanat, (2) kahdenkeskinen aika, (3) rakkauden lahjat, (4), lempeät palvelukset ja (5) fyysinen kosketus. Toimit automaattisesti niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän, joten joudut pohtimaan puolisosi toiveita ja tarpeita. Esimerkiksi allekirjoittanut käytti tuntikaupalla aikaa kauniiden sanojen kauniiseen muotoiluun, kun vaimo kaipasi vain tossut jalkaansa ja voileivän iltapalaksi.
 15. Älä keskity seksiin, vaan eroottiseen vireen ylläpitämiseen. Kun välillänne säkenöi, ovat seuraukset myönteiset.

Eniten ja parasta seksiä koskaan havaitaan siis terveessä ja kasvavassa parisuhteessa. Mies, joka ajattelee vain seksiä ymmärtää, että aikaa on rajallisesti, priorisoi parisuhdettaan ja lopettaa turhia menoja. Tämä parisuhteen supersankari ravitsee intohimoisesti suhdettaan ja pääsee myös nauttimaan työnsä hedelmistä.

Mies, joka ajattelee vain seksiä, ei lopeta ajattelua aktiin. Kun edellinen rakastelu on päättynyt, alkaa samalla sekunnilla valmistautuminen seuraavaan. Parhaan esileikin kestoa ei mitata kellolla: se on elämänasenne.

Paras koskaan oppimani seksiniksi on tämä: älä jumitu siihen, mitä teet, vaan keskity siihen, miten teet sitä mitä teet.
-Seksuaalineuvoja Elina Tanskanen

Tahdotko todella? Ideoita parisuhteen hyvinvoinnin ylläpitoon ja kehittämiseen:

 • Minuutin haaste: Kirjoita ylistävä/kiittävä/ihaileva/muutoin myönteinen tekstiviesti puolisollesi.
 • Tunnin haaste: Tee rakkauden teko. Jos puolisosi toivoo lahjoja, tee tai hanki jotain pientä lahjaksi. Jos rakkaasi arvostaa palveluksia, valmista romanttinen iltapala.
 • Päivän haaste: Jätä kritiikkilasit päiväksi pois. Huomioi mitä kaikkea puolisosi tekee hienosti, itsensä, sinun, lasten tai muiden puolesta. Huomioi miten puolisosi tekee mitä tekee. Kerro hänelle havainnoistasi.
 • Viikon haaste: Tee joka päivä jotain pientä puolisollesi. (Aloita vaikka minuutin haasteesta.)
 • Kuukauden haaste: Lue jokin parisuhdekirja. Kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta.
 • 40 päivän haaste: The Love Dare.
 • Vuoden haaste: Varatkaa aika avioliittokurssilta tai -leiriltä. (Ks. esim. ME, Kataja, HNMKY tai Väestöliiton ilmainen nettikurssi) Tässä vaiheessa minun ei pitäisi enää tarvita vääntää rautalangasta, mutta teen sen silti. Ihan varmuudeksi. Jos haluat paljon superseksiä, tarvitset vähintään yhtä paljon supersuhdetta. Ja sen taas rakennatte nopeiten tuettuna.
 • Elämän mittainen haaste: Toista edellisiä. Sana silloin, kosketus tällöin ei riitä, eivätkä nopeat ja helpot temput kanna kovin pitkälle. Aloita ja kehitä päivittäisiä tapoja, jotka täyttävät teidän molempien tarpeita. Tavat osoittavat, että tahdot.

Mitä muuta keksit? Mikä on toiminut teille?

Muita juttuja

14 thoughts on “Enemmän ja parempaa: Vain seksiä ajatteleva mies on parisuhteen supersankari

Comments are closed.